BejelentésVillamos berendezések biztonságtechnikai felülvizsgálata és Villanyszerelés
Dopsa Tibor egyéni vállalkozó

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.EGYENPOTENCIÁLRA HOZÓ HÁLÓZATHazai gáz szolgáltatók úgynevezett EPH nyilatkozat meglétéhez kötik az új és régi gáz bekötéseket, üzembe helyezéseket.

Tehát a gáz hálózatra csatlakozás előfeltétele, hogy nem csak gáz üzembiztonság, hanem villamos biztonság szempontjából is megfelelően kialakított hálózat kerüljön csak gáz-nyomás alá, azaz üzembe.

Az EPH vizsgálat célja, hogy elektromos szempontból vizsgálja meg a kérdéses berendezés, épületrész, illetve ezek cső és erősáramú hálózatát.

Fő szempontok a következők:
- Mért és méretlen gázcső összekötése elektromosan megfelelő vezetővel.
- PE-N vezető szétválasztási pontjánál (általában a lakás kis elosztója) a PE sínre érkező EPH gerincvezető bekötése megfelelő módon.
- EPH csomópont ( többnyire a cirkó alatt ) kialakítási helyére beérkező összes csővezeték.

További EPH bekötési követelmények melyek nem függnek össze szorosan a gáz hálózatra csatlakozás feltételeivel, de szerves részét képezi az EPH hálózatnak:

Az EPH csomópontba be kell kötni, vagy közvetlenül, vagy az EPH gerinc vezetékre csatlakozó többi EPH csomóponton keresztül:

• Villámvédelmi földelőt
• Érintésvédelmi (potenciálrögzítő "TN rendszer esetén") földelőt
• 5 méternél hosszabb, vagy szintet elhagyó minden fémszerkezetet és egyéb nagy kiterjedésű fém részeket. (kád, zuhanytálca, különböző tartályok, stb.)
• Túlfeszültség védelmi szempontok miatt: gyengeáramú hálózatok árnyékolása (TV, megfigyelő rendszer, telefon, riasztó, számítógépek hálózat, stb.)


Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!