BejelentésVillamos berendezések biztonságtechnikai felülvizsgálata és Villanyszerelés
Dopsa Tibor egyéni vállalkozó

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.Lakás felújításAz elhanyagolt állapotban lévő vezetékhálózatok és villamos szerelvények FOKOZOTTAN TŰZVESZÉLYESEK!!!

A legtöbb hibaforrást az elavult alumínium vezetékek okozzák a háztartásokban. Elég egy rossz kötés, vagy egy meglazult csavar a biztosítéktáblán és máris csak a véletlenen múlik, hogy lángokban áll-e a lakása.

Kötések:
Kötésnek nevezzük a kettő, vagy több vezeték egymáshoz csatlakoztatását. Ezek a csatlakozások a kötődobozokban találhatóak falba süllyesztve, vagy falon kívül.
A kötések a vezetékhálózat leggyengébb láncszemei, ezért jó minőségű elkészítésük fokozott odafigyelést és nagy szakértelmet igényel. Új szereléseknél a rézvezetékeket érvég-hüvelyes, kötőelemes kötéssel látjuk el, a maximális kötésszilárdság elérése érdekében. A rossz minőségben elkészített kötés beéghet, mely hiba jobb esetben a háztartási készülékek meghibásodásához vezet, rosszabb esetben lakástüzet okozhat.

Áthúzás, újra vezetékelés

Az áthúzás azt jelenti, hogy a falban lévő védőcsőből az elavult alumíniumvezetékeket a kihúzzuk és a helyükre a kor követelményeinek megfelelő minőségű rézvezetékeket húzunk be. Erre akkor van lehetőség, ha a védőcső megfelelő állapotban van. Sok esetben még a 30-as években készült bergmanncsövekben is át lehet húzni a vezetéket, jelentős minőségjavulást elérve ezzel. Az áthúzás előnye a gyors, tiszta, olcsó munkavégzés

A védőcső nélkül vakolatba helyezett vezetékeket (MM-fal vezeték) nem lehet áthúzni, villamos felújítás esetén vagy újra kell vésni az egész lakást (nem egy tiszta megoldás, főleg ha laknak benne), vagy vezetékcsatornás szereléssel kell megoldani a vezetékelést.

Vezetékcsatornás szerelés
A vezetékcsatornás szerelés egy költséghatékony, gyors, tiszta megoldás a különböző villanyszerelési feladatokra. Olyan helyeken alkalmazzuk elsősorban, ahol nem szeretnénk a villanyszerelés után jelenetős mértékű helyreállítási munkákat végezni, illetve ez a technológia ad megoldás a panel épületek villanyszerelésére, újravezetékelésére.

Néhány példa:
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!