BejelentésVillamos berendezések biztonságtechnikai felülvizsgálata és Villanyszerelés
Dopsa Tibor egyéni vállalkozó

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.Néhány fontos kérdés:

Tudta-e...... hogy az áramszolgáltató csak a fogyasztásmérő elmenő kapcsáig történő meghibásodást javítja?
A mérőtől elmenő mért fővezeték és az utána levő áramköri elosztó már a fogyasztó tulajdona, javítatása is az ő dolga. Az áramszolgáltató alkalmazottainak nem feladata és nincs is lehetősége a mért fogyasztói hálózaton javítást végezni. Mielőtt eldöntené hogy a szolgáltatót vagy villanyszerelő vállalkozót hív, próbáljon meggyőződni róla, hogy a fogyasztás mérő előtt vagy után van-e a probléma.

... hogy a lepusztult, elavult szakszerűtlenül kiépített elektromos hálózatoknál a legnagyobb veszély a tűzveszély?

... hogy az alumínium vezetékeknél a biztonságos kötés megoldása a legnagyobb probléma? Egy hibás kötés tüzet okozhat, ezért célszerű a régi alumínium vezetékkel készült hálózatokat mielőbb lecserélni rézre. Új hálózatot kis keresztmetszetben (16 mm2 alatt) semmi kép ne engedjen alumínium vezetékkel kiépíteni.

... hogy lakásfelújítás előtt mindenképp nézesse át az elektromos hálózatot egy villanyszerelővel, mert nehéz rombolás nélkül elégett, rövidre vágott vezetékvégeken szerelvényt (kapcsoló, konnektor) cserélni vagy hibás áramköröket javítani? Ezekben esetekben gyakran fel kell tárnia villanyszerelőnek a falba süllyesztett kötődobozokat és ez egy frissen festett vagy burkolattal ellátott lakásban komoly károkat okozhat, melyet egy kis odafigyeléssel és ráfordítással megelőzhetünk volna.

... hogy az MM-fal vezetékkel szerelt panellekások, családiházak újravezetékelését meg lehet oldani vésés, durva rombolás nélkül is? (Különösen fontos, ez ha lakott ingatlan felújításáról van szó.) Megoldható a teljes lakás vezetékelése esztétikus vezetékcsatorna felszerelésével, ami semmi véséssel rombolással nem jár. (lásd az "újravezetékelés" oldalon!)

... hogy abban az esetben, ha a tulajdonos, felújíttató anyagi, vagy egyéb okok miatt nem tudja a teljes vezetékcserével felújítani lakását, részmegoldást jelenthet, a teljes csere helyett, csak a fali dobozokba a kötések felújítása, újrakötése is(amely sokkal olcsóbb).
Minden kötés- és szerelvény dobozban a vezetékvégeket érvég-hüvellyel látom el és a kötéseket szabványos és tüzvédelmi szempontból biztonságos kötöelemmel végzem. Ez nem lehet végleges megoldás, de egy jó időre megoldja a problémákat, amíg a tulaj már megteheti, hogy a teljes vezetékcserét elvégeztesse!

... hogy betonkeverő használatához kötelező a 30mA-es áramvédő-kapcsoló (FI-relé) alkalmazása? Az MSZ2364-470:2002 Épületek villamos berendezéseinek létesítése szabvány előírása szerint a szabadtéren elhelyezett csatlakozó aljzatokhoz és a szabadtéri használatú villamos berendezések védelmére áramvédő-kapcsolót kell alkalmazni.
Az áramvédő-kapcsoló úgy működik, hogy ha a betonkeverő bármely fémből készült alkatrésze hiba folytán feszültség alá kerül, akkor késleltetés nélkül (általában 0,2s alatt) lekapcsolja a gépet.
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!